Kur e do Token

KUR E DO TOKEN

Kur mëson ta duash tokën, e ndjen veten një filiz.

S’të vjen ndot, s’i do dorezat e prek me duar, s’ke ngurim.

Mandej mëson t’i numërosh stinët, me shpërthim sythash, me lulim.

Frytet, s’janë thjesht dhe vetëm fryte, frytet janë festë, janë gëzim…

Kur mëson ta duash tokën, ta duash siç duhet, me shpirt, s’je më një filiz i njomë, je lidhur fort me të, si një lis…

Nga Elda Gjini

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s